Welkom bij de Dorpspraktijk

Dorpspraktijk
De Dorpspraktijk is eind 2009 geopend om een moderne en dynamische huisartsenpraktijk voor Castricum en omstreken te kunnen realiseren. De praktijk bevindt zich in de oude dorpskern en beschikt over een eigen parkeerplaats. Er is een huisartsen gedeelte en fysiotherapie gedeelte, beiden met een eigen ingang. De verschillende gedeeltes zijn in open verbinding met elkaar. Diëtiste Danique Veldt huurt om de week op vrijdag ochtend een ruimte binnen de praktijk. De thuiszorgorganisatie, Buurtzorg, bevindt zich op de hoek. De opzet van de Dorpspraktijk is het bieden van laagdrempelige deskundige medische zorg, waarbij er ook aandacht is voor continuïteit en zorgzaamheid.

De praktijk van N.C. Remmelzwaal en de praktijk van M. Doeksen en F. Weijer delen de assistentenbalie, wachtkamer en ruimte voor eigen patiëntenzorg. Hierdoor kunnen de artsen nauwer samenwerken en is er meer kennis en kunde onder een dak.

 

Griepvaccinaties 2022

Heeft u de griepvaccinatie middagen gemist, maar wilt u toch nog graag gevaccineerd worden? Belt u dan even naar de praktijk voor een afspraak, er zijn nog vaccins beschikbaar.

 

Wijzigingen bereikbaarheid

Zoals u waarschijnlijk via de media wel heeft vernomen staat de huisartsenzorg onder druk, dit vraagt ook bij ons om aanpassingen. Om goede zorg te kunnen blijven leveren verandert het volgende:

Voor het maken van een afspraak of contact met de assistente kunt u de praktijk bellen tussen 8.00 en 10.00 of tussen 10.30 en 12.30 uur. In de middag is de praktijk telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Medische vragen kunt u ook stellen via uw patiëntenportaal. Noteer in uw email altijd uw naam, geboortedatum en mobiele telefoonnummer. Wij proberen uw mail binnen twee werkdagen te beantwoorden. Gebruik ons emailadres nooit voor spoedeisende of urgente zaken. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op. 

Om zelf vast betrouwbare adviezen te vinden en een inschatting van uw klacht te maken, willen we u graag wijzen op goede gratis apps/websites van het Nederlands Huisarts Genootschap:

Moetiknaardedokter.nl

Thuisarts.nl

In geval van levensbedreigende spoed zijn we uiteraard altijd bereikbaar door de 1 te kiezen in het telefoonmenu.

 

Coronavaccinatie

Enkel patiënten die door de huisarts zijn gevaccineerd kunnen ons benaderen voor vragen omtrent hun registratie, graag per mail via info@dorpspraktijk.nl. Bent u niet door ons gevaccineerd, neem dan contact op met de landelijke GGD-lijn op 0800 – 5090.